Το website σου, είναι το μισό κομμάτι της συνολικής σου εικόνας

website idweb

Ξεκινώντας με τα νέα αυτής της χρονιάς, ας αναφερθούμε στη σημαντικότητα της ορθής χρήσης του website της επιχείρησής μας! Το website, είναι ένα πολυσύνθετο εργαλείο, το οποίο πρέπει να χειριστούμε με προσοχή για να υπάρχει αποτέλεσμα. Μια εταιρία αποκτά υπόσταση κατά το ήμισυ και μέσω του site της. Από τα απλά directions για να φτάσουμε σε ένα μαγαζί, μέχρι την αναζήτηση μιας εταιρίας που μας κάλεσε σε συνέντευξη για δουλειά. Ό,τι δεν μπορούμε να βρούμε στο internet, μας δημιουργεί καχυποψία και δυσαρέσκεια.

ΤΙ ΨΑΧΝΕΙ, ΤΙ ΒΡΙΣΚΕΙ;

Χρειάζεται να ταιριάζεις και να αρμόζεις με το αντικείμενο με το οποίο ασχολείσαι. Μια διαφημιστική εταιρία για παράδειγμα , συνήθως έχει ένα cool, fan, και fresh website. Mία δικηγορική εταιρία από την άλλη χρειάζεται να είναι πιο συγκεκριμένη και σοβαρή. Ο στόχος που έχουν όλες, είναι η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ. Θέλουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του πελάτη. Πόσο μάλλον αν έφτασε στο site, μέσω διαφήμισης. Αν κλικάρει στην πληρωμένη μας διαφήμιση και δεν βρει αυτό που έψαχνε , δεν έχουμε χάσει απλά έναν potential buyer αλλά έχουμε χάσει και τα λεφτά μας καθώς ή δεν έχουμε σωστή διαφήμιση ή δεν έχουμε σωστό website.

ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ

Τα χουμε ξαναπεί και θα τα ξαναπούμε. Η αλληλεπίδραση και το engagement δε μπορεί να λείπει από καμία σελίδα. Πρέπει να επικοινωνούμε και να αλληλοεπιδρούμε με τον πελάτη να νιώθει ότι έχει πρόσβαση στα αυτιά μας και άμεση ανταπόκριση από εμάς. Είτε έχει ερωτήσεις για το προϊόν/ υπηρεσία που προσφέρουμε, είτε έχει την ανάγκη να εκφράσει τη γνώμη του για κάτι, χρειάζεται το website μας να είναι φιλικό στον “καταναλωτή” για να προχωρήσει σε όποιες από αυτές τις ενέργειες θελήσει.

MOBILE FRIENDLY

Πλέον πιθανότατα περνάμε περισσότερο χρόνο σερφάροντας από το κινητό μας παρά από το υπολογιστή. Αν η σελίδα μας αλλάζει και δεν εμφανίζεται σωστά σε οθόνη κινητού, δημιουργείται πρόβλημα στο πώς θα το χειριστεί ο χρήστης και αν θα καταφέρει να συνεχίσει την περιήγησή του με το σκοπό που θέλει. Ειδικά σε e-shops και σε site παραγγελιών, χρειάζεται να είναι εύκολα, γρήγορα και απολύτως κατανοητά στον ενδιαφερόμενο, διότι νιώθει πως διακυβεύονται τα χρήματά του.

SEO IS THE KING

Όλοι πλέον οι επαγγελματίες θέλουν να εμφανίζονται πρώτοι στις μηχανές αναζήτησης. Όσο απλό και εύκολο ακούγεται, τόσο δεν είναι. Συχνά πηγαίνουμε στα 3 πρώτα. Νιώθουμε πως είναι τα πιο χρήσιμα και σχετικά με την αναζήτησή μας. Και συνήθως είναι. Το βασικό στοιχείο της κατάταξης είναι το πόσο ‘on point’  είναι το περιεχόμενο του website στην αναζήτησή μας.

ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Έχουμε αναλύσει ξανά τη σημαντικότητα του περιεχομένου εκτενέστερα. Ισχύουν και εδώ τα ίδια δεδομένα. Το περιεχόμενο είπαμε πως χρειάζεται να είναι καλαίσθητο και θεματικά ταιριαστό για να αρέσει στον χρήστη. Πάνω απ’όλα όμως, έρχεται η χρησιμότητα του site. Καλό είναι το φρέσκο και μοντέρνο website αλλά αν είναι δύσκολο, δυσνόητο ή αργό, θα δημιουργήσει δυσφορία στον χρήστη και θα χαλάσει την εικόνα μας.

Πηγή


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Call Now ButtonCall us